Filosofie & Veelgestelde vragen

Wat is de filosofie achter MuziekClip.be?

Leven van de muziek is op de dag van vandaag niet meer voor wat het is geweest. Voor heel wat muzikanten is het in heel wat gevallen, zeer moeilijk om een muziekclip te kunnen financieren. We merken dat er online een zeer krap aanbod is van muziekclips over een echt maatschappelijk thema. Daar hadden we graag verandering ingezien en we kwamen tot het idee waarom niet het beide combineren.

  1. Het mogelijk maken om muzikanten de kans te geven een gratis muziekclip te kunnen verkrijgen.
  2. Het aanbod online vergroten, en het extra promoten van al bestaande muziekclips over een echt maatschappelijk thema.

Wat zijn onze plannen met het afgewerkt product?

Het afgewerkt product gaan we nooit zomaar van de ene op de andere dag online zetten. Van zodra de muziekclip af is, organiseren we een première met een aansluitende lezing, actie of activiteit. Dit wordt steeds op basis van de inhoud en de maatschappelijke boodschap dat de muziekclip uitdraagt overeengekomen en bepaald.

Is dit een organisatie?

Ja, wij zijn een feitelijke vereniging en dit om muzikanten te ondersteunen door middel van een gratis muziekclip. Met enkele logische regels tot gevolg.

  1. Muzikanten die hun ego liever strelen en hun wil is wet, zijn we liever kwijt dan rijk.
  2. We verwachten dat de muzikanten de nodige samenwerking verlenen om deze gratis ondersteuning te mogen ontvangen.

Het gaat niet alleen om het resultaat maar ook om de aangename weg om dat resultaat te bekomen, zeker bij dit soort passie-projecten.

Wordt het werk uitgegeven voor release?

Nee, het draait enkel rond het realiseren van een muziekclip. Dit ter promotie en ondersteuning voor muzikanten die instaat zijn een eigen song te schrijven over een maatschappelijk thema en deze boodschap ook wensen uit te dragen.